Михайло Литвак: Як дізнатися – люблять вас чи ні?

Ніколи не питайте у людини – любить вона вас чи ні. Перш за все, визначтеся з поняттям любові. А, виходячи з цього ведіть подальші міркування.

Згадаймо, що таке любов

За визначенням Е. Фромма “Любов – це активна зацікавленість в житті і розвитку свого партнера”.

Ви згодні з цим визначенням?

Якщо згодні – продовжуйте читати, якщо не згодні – не читайте далі, оскільки швидше за все, вам не сподобається те, що ви почуєте. Отже, все починається з базової любові до себе. Згадайте слова Ісуса Христа: «Полюби ближнього, як самого себе». Якщо ви себе не любите, відповідно, не можете вимагати цієї любові від свого партнера – лайно ж коханій людині не підсовують. Тому, спочатку необхідно полюбити себе.

Зрозуміти – любите ви себе чи ні – дуже легко. Коли ви займаєтеся фізкультурою або вчитеся – ви розвиваєтеся. Ось в цей момент ви себе любите. Отже, коли ви хочете визначити – чи люблять вас, ви задаєте питання собі: “За допомогою цієї людини я розвиваюся чи ні?”. Якщо розвиваєтеся – вас люблять, якщо не розвиваєтеся, відповідно – ні.

Розглянемо випадок з моєї практики

Забезпечений чоловік взяв за дружину 17-річну дівчину, яка працювала на той момент перукарем. Він сказав їй таку фразу: «Навіщо ти будеш працювати? Кидай роботу і сиди вдома». Вона з ним погодилася. А якби була знайома з нашими методами, то не послухалася або взагалі б не вийшла за нього заміж. Таким чином, він не надав їй можливості для розвитку, адже краще бути перукарем, ніж домогосподаркою.

Минуло близько 7 років, у них вже була 6-річна дитина, вона була повністю на забезпеченні чоловіка і, так сталося, що його вбили. Вести його справи ця жінка не змогла і розорилася через 2 роки. А якби продовжувала працювати, то, напевно, з його б допомогою відкрила свій салон і змогла себе забезпечити в такій ситуації.

Пошепки

Я завжди кажу чоловікам: «Не садіть своїх жінок собі на шию, навіть, якщо ви дуже багаті!» Адже, фактично, ви вбиваєте самі себе, бо діти – це продовження вас, вашого роду, а в подібній ситуації великий ризик того, що ваша дружина не буде здатна вигодувати ваше потомство.

Таким чином, якщо відносини з партнером не ведуть до вашого розвитку, в чому б це не виражалося, то говорити про любов тут не має сенсу. Її просто немає.

Так що, любов в наш час – річ рідкісна

Безумовно, є люди, які люблять один одного, але вони до мене не приходять. Адже там де є любов – хворобам немає місця. 

Тепер розберемося – чи бувають в любові трагедії? Ні! У любові, звичайно ж, трагедій не буває! Зараз я вас не бачу, але ви читаєте мене і, відповідно, те, що я пишу – це акт моєї любові до вас. І у тих, хто приймає мою любов (іншими словами – починають жити за тими правилами, яким я навчаю) справи починають йти набагато краще. З тими, хто не приймає мою любов, я вдіяти нічого не можу. Але трагедії для себе я в цьому не знаходжу. У тому, що вони не прийняли мої поради, для мене страшного нічого немає. Це буде трагедією для них.

І на завершення, хочу сказати про еротичну любов

Це, звичайно, вершина всіх видів любові. Давайте подумаємо – до якого часу ваші діти будуть при вас? Приблизно, до 18-20 років, а потім – хто залишиться? Правильно! Ваш чоловік або дружина. І, якби ви націлилися жити не на 50 років, як зараз зазвичай, буває, а років на 150, як закладено природою (термін дозрівання помножений на 10). Фактично, шлюб, якщо він організований з розумом, повинен тривати близько 120 – 130 років.

Вам сподобався пост?

Напишіть нам в коментарях у Facebook!

I
Adblock
detector