9 серйозних помилок 30-річних, про які вони будуть шкодувати в старості

Головна омана молодих людей – «у мене ще багато часу попереду». Часу, може, і багато, але не всі помилки можна встигнути виправити.

Збільшила груди

Навіть якщо зараз ти і твій чоловік впевнені, що «трійка» тобі життєво необхідна, не поспішай бігти до пластичного хірурга. Губи з гелем ще можна «здути», а ось видалити силіконові імпланти з грудей набагато небезпечніше і скрутніше. До того ж на восьмому десятку тобі навряд чи знадобляться великі груди.

Набила безглузде татуювання

Татуювання – це мистецтво, для кожного воно своє. Але дурний інтернет-мем, відображений під шкірою на твоєму зап’ясті, безумовно не буде радувати тебе в старості. По-перше, жарт точно перестане бути смішним через сорок років; по-друге, до цього моменту татуювання розпливеться, вицвіте і скривиться на руках. Воно тобі точно треба? 

Не займалася спортом

У старості хороша фізична форма буде тобі на руку з точки зору здоров’я. Про здоров’я серця і суглобів варто дбати в молодості. Але коли тобі тридцять, у тебе вистачає часу і бажання на все, крім спорту. А жаль. У старості це дуже відгукнеться.

Рано вискочила заміж

Припустимо, ти мріяла вийти заміж до двадцяти п’яти років і зробила це. Розлучилася. Потім хотіла «встигнути» до тридцяти. Встигла і знову розлучилася. Таким темпом до вісімдесяти років у тебе буде ціла колекція шлюбів, про багато з яких ти будеш шкодувати. До заміжжя потрібно ставитися ще з більшою відповідальністю, ніж до татуювань. 

Не носила сміливий одяг

Пошепки

Хтось сказав тобі, що ти недостатньо красива / струнка / молода для сміливих і яскравих нарядів. І ти повірила. Зрозуміло, в старості ти теж зможеш носити зухвале міні, байкерську куртку і фарбувати волосся в синій. Але краще займися цим зараз, поки дозволяють статус і фігура.

Мало часу приділяла дітям

Чужі діти ростуть дуже швидко, а свої – ще швидше. Але не всі можуть усвідомити це вчасно і почати більше часу проводити з дітьми, а не на роботі. Заробити мільйон доларів в сімдесят років значно простіше, ніж виростити власних дітей. Тим більше вони вже виросли. Без тебе!

Інвестувала в речі, а не в емоції

Жахливо важко економити на зрадницьки красивих сумках, туфлях, косметиці. Ми знаємо. Але в старості тобі більше захочеться згадати першу поїздку в Париж, а не здивувати сусідок по під’їзду дорогою сумкою. Подумай про це.

Не вивчила іноземну мову

В молодості твій розум гнучкіший, а тому швидше засвоює нову інформацію, тому краще зайнятися вивченням будь-якої іноземної мови зараз, а не в вісімдесят років. Щоб потім не шкодувати, що жодного разу в своєму житті так і не закрутила роман з гарячим італійцем або божественно красивим скандинавом. І позбавила себе ще безлічі можливостей.

Багато часу проводила в соцмережах

У тридцять у тебе багато друзів в соціальних мережах, ти ставиш лайки, ділишся фотографіями, спілкуєшся в месенджерах. Зараз це вважається «активним життям». А в старості ти будеш шкодувати, що зробила ставку на віртуальне життя. У реальному світі більше небезпек і розчарувань, але також – любові. Зроби правильний вибір, поки «попереду багато часу».

Ви згодні?

Напишіть нам в коментарях у Facebook!

I
Adblock
detector