Стук в двері рано вранці. У дверях стоїть жінка з сусіднього будинку, вся в сльозах

Історія з життя

Стук в двері рано вранці. Йду відкривати. У дверях стоїть жінка з сусіднього будинку, вся в сльозах і щось намагається сказати. Намагаюся зрозуміти чого від мене хочуть, але крізь плач не зовсім виходить. Розумію що щось трапилося, але не розумію що. Намагаюся заспокоїти і розпитати що трапилося, але вже більш спокійно. У відповідь махає руками і кличе за собою.

Про сусідку я знав що розлучена, живе з донькою та маленьким сином. І у сина якісь відхилення в розвитку.

Підходимо до її дому. Бачу що на траві біля будинку лежить кіт, а поруч в сльозах стоять її діти. Кіт лежав нерухомо, все тіло було в крові. Здавалося, він згорнувся в клубок щоб сховатися від болю, а може бути ще й від страху померти …

З розповідей упереміж зі сльозами я зрозумів, що кіт потрапив під машину. Водій навіть не зупинився, хоча бачив що йому махали і кричали.

Знявши піджак і розстеливши його поруч, я акуратно переніс кота. Недалеко є ветеринарна клініка. Пропоную сусідці туди поїхати. Крізь сльози киває, згодна.

Поки я ніс кота до своєї машини, мені здавалося що я відчував як йому боляче і погано, як важко дається йому кожен подих … Сіли всією компанією і поїхали.

Ветеринар оглянув кота і порадив його приспати. Чесно кажучи, я до сих пір не розумію чому він думав, якщо зміг таке сказати при заплаканих дітях.

А кіт … Якби сам цього не бачив, я б подумав що мене обманюють. Немов прощаючись з дітьми, кіт, перемагаючи сильний біль поповз по столу до них. А коли доповз, хлопчик простягнув руку і кіт поклав на неї голову …

У мене клубок підкотився до горла, а очі зрадницьки зволожилися. Кусаю собі губу, а в голові спливла фраза мого армійського капітана:

Пошепки

Якщо ви готові здатися і опустити руки … то я в вас помилявся.

Виходжу на вулицю і дзвоню другові, волонтеру в групі порятунку тварин. Швидко змальовую ситуацію, питаю про котячу невідкладну допомогу. Дає телефон і адресу клініки, півгодини їзди. Телефоную, пояснюю ситуацію. Кажуть, що чекатимуть. Швидко повертаюся, пояснюю ситуацію сусідці. Знову акуратно беру кота і в машину. А в голові тільки одна думка: тільки б вижив, тільки б довезти живим …

Приїхали. Нас дійсно чекали. Лікар побіжно оглянув кота, подивився знімки і швидко направив на операцію, сказавши лише що ситуація важка, але шанс є.

Минуло кілька напружених годин, перш ніж лікар вийшов і сказав що кіт буде жити, але буде потрібно хороший догляд і довга реабілітація. Вперше за ці кілька годин я побачив посмішки на мокрих від сліз очах дітей. По обличчю матері я зрозумів, що довгу реабілітацію їм не оплатити.

Послав її погодувати і заспокоїти дітей в найближче кафе. Так у мене з’явилася можливість обговорити все з лікарем. Приблизна сума виявилася не маленькою, але оплатити її було мені під силу. Обговоривши терміни платежів, я пішов забирати сусідку і її дітей щоб відвезти додому. Кіт залишався в клініці поки на тиждень.

У свій офіс в той день я вже не потрапив. Повернувшись додому, я відкрив пляшку віскі, але пити не хотілося …  Кіт провів в клініці 2 місяці і я його відвідував, коли привозив гроші. Я бачив що йому було нелегко і поправка йшла повільно, але коли я згадував як кіт, перемагаючи біль поповз до дітей, то розумів що кіт переможе.  А потім метушливі будні закрутили і понесли. Я здав будинок в оренду і переїхав в інше місто.

А цю історію нагадала мені недавно дівчина-ветеринар, коли я приніс своїх котів на щеплення. Вона мене пам’ятала і впізнала. У ній було не впізнати ту заплакану дівчинку-тінейджера. Після того випадку вона твердо для себе вирішила ким хоче стати.

А кіт досі живе у її мами з братом. Вже старий, трохи кульгає після операцій. Але вони його дуже люблять. А він любить їх. Я бачив їх усіх, усміхнених на фото. І усміхненого кота теж.  Всім любові і добра.

Сподобалася історія?

Напишіть нам в коментарях у Facebook!

I
Adblock
detector