Вони взяли звичайні дрова і побудували з них шикарний теплий будинок

Коли звичайна сім’я вирішує будувати будинок, то як правило ставить перед собою відразу кілька завдань: по-перше, всі хочуть звести житло швидко, по-друге, зробити це дешевше.

Дерев’яна споруда важить разів у три менше кам’яної аналогічних розмірів. Таким чином, можна закладати менш ґрунтовний фундамент.

Кількість глини становить приблизно 20% від обсягу дров. Вона є основою розчину, який перетворює простий стіс в міцну стіну дров’яного будинку. Для того, щоб глина була тепліше і не розтріскувалася, її потрібно змішати з дрібно порізаної соломою, додавши її в обсязі 10-15% від обсягу глини і ретельно перемішавши.

Конструкція фундаменту під дров’яний будинок проста, для цього достатньо зробити простий стрічковий бутовий фундамент, пошарово заливаючи камінь рідким розчином, який добре проникає в усі порожнечі.

Глибину закладення фундаменту можна робити не більше 1 метра, оскільки дров’яна стіна важить набагато менше цегли і до того ж вельми стійка до опадів грунту. Оптимальною є довжина 40-50 сантиметрів, оскільки її достатньо для того, щоб в будинку було тепло навіть в морозну зиму.

Технологія кладки дров’яної стіни проста, але вимагає акуратності і ретельного укладання дров на розчин з мінімальною товщиною швів. Для того, щоб стіна була теплішою, існує маленький секрет технології. Він полягає в тому, що глиняно-солом’яний розчин слід укладати не суцільним шаром, а двома паралельними грядками.

Це забезпечує появу в товщині глини повітряного прошарку, яка не дозволяє швах промерзати, утворюючи містки холоду.

Пошепки

При кладці кутів для додання більшої міцності всієї конструкції слід застосовувати техніку перев’язки дров’яних рядів, як при звичайній цегляній кладці.

Викладати стіну виходить (за раз) в 3 ряди дров. Більше не можна – глина не встигає підсихати і верхні ряди видавлюють поліна з нижніх.

Ніде не було написано, що викладаючи стіни необхідно сколотити щити (опалубку, щось подібне як в технології Тісе). Щити з 3-х дощок на всю довжину стіни і всередині і зовні. Вони пересувні.

Внизу, кріпляться до вже готової стіни саморізами. Вгорі, розпірка 41 см, що б можна було витримати товщину стіни і бракувати поліна довші, ніж треба. За допомогою цих же щитів витримується вертикаль стін.

Для вікон і дверей сколотив коробки по ширині стіни (дошка 200х100). Вони виставляються на кладці за місцем. Бо стіна у мене 9 м в середині будинку у мене йде п’ята стіна (каркас з бруса 150х150). Кінці бруса вмуровано в стіни.

Перекриття другого поверху (балки), одним кінцем балки лежать на каркасі 5-ї стіни, іншим на стіні. Звичайно під балкою на стіну лягає дошка (на всю довжину стіни) Все по рівню. На другому поверсі в цьому році довелося зупинитися. Почалися заморозки – вранці вода замерзає  – стіну класти не можна. ”

Вам сподобався будинок?

Напишіть нам в коментарях у Facebook!

I
Adblock
detector