Три гірких правди про кохання, які доводять, що воно не завжди унікальне

Ось що варто знати.

1. Любов не завжди збігається з сумісністю

Тільки той факт, що ви закохалися в когось, не означає, що це хороший партнер для вас на довгий термін. Любов – емоційний процес, сумісність – логічний процес. І вони необов’язково переходять один в одного.

Можна закохатися в людину, яка не відноситься до вас добре, змушує вас відчувати і думати про себе гірше, ніж ви є, не поважає вас настільки, наскільки ви поважаєте її, або у якої настільки невлаштоване життя, що вона може зробити так, щоб і ваше – пішло під укіс.

Можна закохатися в того, у кого інші амбіції або життєві цілі, що суперечать вашим, або в того, чиї філософські переконання чи світогляд вступають в конфлікт з вашим почуттям реальності.

Можна закохатися в того, хто витягає з вас життєві сили і щастя. Це парадоксально, але факт.

Коли я думаю про всі катастрофічні відносини, які я зустрічав у людей, які писали мені листи, більшість з них виявилися в такій ситуації через емоції. Вони відчували ту саму горезвісну «іскру», і у них зносило дах.

Плювати, що Він був християнином-алкоголіком, а Вона була наркоманкою-бісексуалкою-некрофілкою. Все одно здавалося, що Це – правильно. І коли через пів року Вона кидала його лайно на газон, а Він молився Ісусові по 12 разів на день заради її порятунку, вони озирнулися і здивувалися «Де ж все пішло не так?»

Насправді все пішло не так ще до того, як почалося. Коли ви зустрічаєтеся і шукаєте партнера, ви повинні керуватися не тільки вашим серцем, а й розумом. Так, ви хочете знайти когось, хто змушує ваше серце тріпотіти, а метеликів в шлунку – співати.

Але вам так само потрібно оцінювати людину і те, як вона ставиться до людей, які в неї амбіції і світогляд. Тому що якщо ви закохаєтесь в людину, яка вам не підходить … ну, як одного разу сказав інструктор по лижах з мультсеріалу South Park, у вас настане поганий час.

2. Любов не розв’язувати проблеми відносин

Ми з моєю першою дівчиною були шалено закохані одне в одного. Також ми жили в різних містах, у нас не було грошей, щоб побачитися, наші сім’ї ненавиділи один одного і ми пройшли через щотижневі напади безглуздих драм і сварок.

І кожен раз, коли ми боролися, на наступний день ми поверталися один до одного і нагадували собі, що ми без розуму один від одного, і що жодна з дрібниць не має значення, тому що ми тааааааак любимо один одного і напевно знайдемо спосіб все вирішити, потрібно тільки трохи почекати і подивитися.

Наша любов змушувала нас відчувати, що ми можемо подолати всі, хоча насправді абсолютно нічого не змінювалося. Як ви розумієте, жодна з проблем не вирішувалася. Сварки повторювалися. Аргументи ставали жорсткіше.

Наша нездатність навіть бачити один одного висіла на наших шиях як ярмо. Ми були занурені в себе до тієї точки, де навіть не могли толком нормально спілкуватися. Ми годинами висіли на телефоні і практично нічого не говорили. Зараз, дивлячись назад, я розумію, що надії і не було. Але, з усім тим, це тривало три чортових роки! Зрештою, любов перемагає все, правда?

Не дивно, що відносини загорілися і розбилися, як дирижабль Гінденбург, охоплений полум’ям. Розрив був жахливий. І я виніс з цих відносин великий урок: поки любов змушує вас відчувати себе краще з приводу ваших життєвих проблем, вона не вирішує жодну з них.

Пошепки

Американські гірки емоцій можуть бути оп’яняючими, кожна підкорена висота здається все більш вражаючою, але, поки у нас не з’явиться стабільного твердого грунту під ногами, приплив емоцій в кінцевому підсумку змиє все.

3. Любов не завжди варта того, щоб жертвувати собою

Одна з важливих характеристик любові до когось – ваша здатність думати про цю людину, про її потреби більше, ніж про себе. Але питання, яке задаю досить рідко: «Чим ви жертвуєте для іншого і чи варте воно того?»

У любовних взаєминах це нормально для обох іноді жертвувати своїми бажаннями, своїми потребами і своїм часом один заради одного. Я б сказав, що це адекватна і здорова поведінка і саме вона робить відносини по-справжньому класними.

Але коли справа доходить до шкоди власній повазі, почуття власної гідності, фізичного стану, амбіціям і життєвій меті тільки заради того, щоб бути з кимось, любов стає проблематичною.

Любовні взаємини передбачаються як доповнення до нашої індивідуальності, а не загроза їй або її заміна.

Якщо ми опиняємося в ситуації, коли ми терпимо неповажну або образливу поведінку, то, по суті, ми робимо наступне: ми дозволяємо нашій любові поглинути нас і звести нас нанівець. Якщо ми не будемо обережні, то залишимося лише в якості оболонки людини, якою колись були.

І на останок…

Запам’ятайте наступне: Єдиний спосіб отримувати повне задоволення від любові – це знайти в житті щось більш важливе, ніж любов.

Ви можете любити багато різних людей протягом всього вашого життя. Ви можете любити тих, хто хороший для вас, і тих, хто поганий для вас. Ви можете перебувати в простих любовних відносинах і в складних. Ви можете любити, коли ви молоді, і коли ви старі.

Любов не унікальна. Любов не рідкісна. Любов – не дефіцитний товар. На відміну від вашої самоповаги. Вашого почуття власної гідності. Вашої здатності довіряти. Ви можете не раз за своє життя бути закоханим, але варто вам втратити самоповагу, почуття власної гідності або здатність довіряти, їх буде дуже складно повернути.

Любов – це чудовий досвід. Це один з найбільш вражаючих дослідів, які може запропонувати нам життя. І це те, що кожен повинен відчути і насолодитися. Але, як будь-який досвід, він може бути здоровим і нездоровим. Як будь-який інший досвід, він не повинен визначати вас, вашу ідентичність і життєву мету.

Ми не можемо дозволити йому погубити нас. Ми не можемо пожертвувати заради нього нашою особистістю і самооцінкою. Тому що, коли ми робимо це, ми втрачаємо і любов, і себе. Тому що в житті вам потрібно більше, ніж любов.

Любов прекрасна. Любов необхідна. Любов прекрасна. Але одного кохання недостатньо.

Ви згодні з думкою автора?

Напишіть нам в коментарях у Facebook!

I
Adblock
detector