15 порад, як виглядати приголомшливо в 50 років

За кордоном все популярнішим стає вираз «Old is the new black», який можна перекласти як «Старість – це новий тренд». Не важливо, скільки вам років, зараз саме час зайнятися собою і виробити власний неповторний стиль. Але це не означає що потрібно одягатися, так само як ви це робили в 25.

Ми зібрали кілька порад, дотримуючись яких ви зможете виробити власний стиль, доречний практично в будь-якому віці.

1. Поверніться до основ

Вибрати, що одягнути, буде набагато легше, якщо ви створите так званий «базовий гардероб». Ключ до успішних образів – це кілька речей в класичному стилі, які будуть дійсно високої якості.

Незалежно від віку, такими речами є біла сорочка (або декілька), яка відмінно сидить, класичне пальто, класичні білі, чорні або темно-сірі топи, маленьке чорне плаття і пара  джинсів або штанів, які ідеально сидять. 

2. Інвестуйте в свій гардероб

Купуйте речі настільки високої якості, наскільки ви можете собі дозволити. Ми не говоримо про те, щоб витрачати річні накопичення на дизайнерські речі, але нагадуємо, що в даному питанні краще віддати перевагу якості. 

Вибирайте речі з натуральних матеріалів, цікавих текстур і добре скроєні. Важливо, щоб одяг добре сидів на вас і поєднувався з тим, що у вас вже є. В цьому випадку носити його ви будете не один сезон.

Хороше вкладення – це жакети цікавої текстури, шовкові сорочки, добре скроєні штани і трикотаж.

3. Дотримуйтесь пропорції

Два майже однакові комплекти одягу можуть виробляти абсолютно різний ефект. 

До 50 років ви вже повинні добре розуміти особливості своєї фігури. Ви швидше «яблуко», «груша» або «пісочний годинник»? Залежно від цього один і той же комплект одягу може спотворювати одну жінку і відтіняти фігуру іншої. З’ясуйте, які частини тіла краще підкреслювати саме вам, і вибирайте одяг в залежності від цього.

4. Вибирайте якісну білизну

Вам може здаватися, що якщо ви не збираєтеся нікому демонструвати нижню білизну, то приділяти велику увагу цій частині гардероба не слід. Це не так! Для жінки у віці правильно підібраний бюстгальтер – це половина вдалого образу.

Підбирайте бюстгальтер в залежності від ситуації

По-перше, у вашому гардеробі має бути кілька бюстгальтерів, які ви будете одягати в залежності від ситуації: спортивний, повсякденний, бюстгальтер без лямок під певне плаття. По-друге, приміряючи спідню білизну в магазині, беріть з собою кілька сусідніх розмірів і порівнюйте те, як вони сидять. Намагайтеся уникати утворення жирових валиків на спині і під грудьми через те, що лямки занадто впиваються в шкіру.

І ні в якому разі білизна не повинна просвічуватися під одягом! Якщо в 20 лямка ліфчика, яка випала з-під майки, ще здається сексуальною, то в 50 це вже моветон!

5. Чорний – не завжди найкращий

У віці після 50 років кольоротип жінки стає м’якшим, і чорний може виглядати занадто контрастно, додаючи вік. Особливо, якщо знаходиться близько до обличчя. Спробуйте більш м’які, темні кольори: насичений сірий, темно-синій або хакі.

Чорний колір біля обличчя часто старить. Краще вибирати більш м’які тони. 

6. Білий – це правильно!

Не потрібно недооцінювати силу білого! Не дарма Коко Шанель так любила білі комірці!

7. Не бійтеся яскравих кольорів

Яскраві насичені кольори візуально омолоджують образ! Тому не потрібно боятися додати акценти в свій стиль. Але при виборі відтінків не забувайте, що вони повинні підходити вашому кольоротипу і вигідно підкреслювати обличчя.

Пошепки

8. Диявол криється в деталях

Деталі – такі, як рюші, збірки і складки допомагають додати об’єм, якщо його бракує. Але також вони здатні накинути кілька років. Тому стежте за трендами і в разі, якщо не впевнені, вибирайте простий силует.

9. Тримайте руку на пульсі

Щоб стежити за модою зовсім не обов’язково бути молодою. Але і зовсім ігнорувати сучасні тенденції не варто. Вам 50+, ви впевнені в собі, знаєте, що пасує вам і можете освіжити образ коштом декількох модних деталей. Чого не варто робити – так це намагатися поєднати в одному образі всі тренди сезону.

Не потрібно намагатися об’єднати всі тренди в одному образі

10. Не застрягайте в одному образі

Іноді дозволяйте собі експерименти і порушуйте власні правила. Адже ваше тіло і кольоротип змінюються. І рік за роком надягаючи один і той же образ, можна виявити, що ви виглядаєте старше за свій вік. Періодично переглядайте свою зачіску, макіяж і манеру одягатися.

11. Залишайтеся привабливою!

Основою привабливості в зрілому віці стає м’якість, впевненість в собі і жіночність. Не потрібно конкурувати з 20-річними дівчатами: те, що працює для них, швидше за все не підійде вам. Але це означає лише те, що купуючи щось потрібно прислухатися до себе і шукати свій власний стиль, те, що пасує саме вам.

Виглядати жіночно можна в будь-якому віці

12. Не страждайте, щоб наздогнати моду

Так, нас всіх вчили, що краса вимагає жертв. Але переступивши піввіковий рубіж ви маєте повне право відмовитися від страждань. Ми вже писали про те, що зручне взуття може бути красивим. Зверніть увагу на оксфорди, лофери, брюгги або навіть на модні в цьому сезоні козаки на невисокому стійкому каблуці.

Красиве взуття може бути зручним!

13. Відчуйте силу аксесуарів

Вміле використання аксесуарів дозволяє залишатися в тренді і при цьому не перекроювати гардероб заново кожен сезон. Намисто або сережки, цікавий шарф, туфлі і сумочка здатні практично будь-який образ перетворити з «ой» в «вау!».

Але не забувайте, що фокус уваги повинен бути один. І якщо ви вибрали яскраві туфлі, дозвольте їм сяяти, а не змушуйте конкурувати з об’ємними сережками. Ще раз згадаємо Коко Шанель, яка рекомендувала перед виходом з дому знімати останній з одягнутих аксесуарів. Тому не перевантажуйте образ.

14. Дбайте про волосся

Після 50 років сивина стає дедалі помітнішою. Якщо вам вона до лиця – це чудово! Але якщо ви збираєтеся пофарбувати, то уникайте спокуси надати волоссю той колір, який був у вас в 20. Шкіра обличчя з віком найчастіше стає світлішою, тому і волосся варто фарбувати на тон світліше від вашого природного відтінку.

Проконсультуйтеся зі стилістом, щоб він допоміг підібрати вам колір, який освіжить обличчя і візуально омолодить. І не забувайте про відхід! Чим старшою ви стаєте, тим більше турботи вимагає ваше волосся.

«Посмішка – недорогий спосіб виглядати краще» (Чарльз Гордій)

15. Не переставайте посміхатися!

Стильна жінка ніколи не виглядає так, як ніби аж надто старається. Почуття стилю приходить з досвідом і впевненістю в собі, але ключем до всього залишається простота. І дійсно хороший стиль не має віку!

Як Вам ці поради?

Напишіть нам в коментарях у Facebook!

I
Adblock
detector