7 трюків з мікрохвильовкою, які можуть вам пригодитися

Складно знайти житло, на кухні якого не оселилася мікрохвильова піч. Невтомна трудівниця, вона в одну мить розморозить, розігріє і навіть приготує якусь смакоту!

Але, як відомо, людський геній не знає кордонів. І тепер мікрохвильовка – незамінний аксесуар і для приготування їжі, і для вирішення інших побутових завдань.

Можливості мікрохвильовки

Зробити пишну пінку для кави

Хочете кави, як в «Старбаксі»? Вам не знадобиться кавоварка, якщо є мікрохвильовка. Влийте в скляну банку з кришкою трохи молока і струсіть як слід. Потім поставте банку в мікрохвильовку на 30 секунд. Високу піну, яка піднялася, просто викладіть ложкою на каву в чашці.

Очистити часник  Помістіть головку часнику в мікрохвильовку і включіть прилад на 15 секунд на повну потужність. Лушпиння відстане від зубчиків, вам залишиться зняти його одним рухом.

Зробити картопляні чіпси  Картоплю наріжте тонкими слайсами, викладіть на тарілку, застелену пергаментом, збризніть олією, посоліть, додайте приправ. Поставте тарілку в мікрохвильову піч на 3 хвилини. Після цього чіпси потрібно буде перевернути і помістити в піч ще на 3 хвилини.

Пошепки

Зняти шкірку з овочів і фруктів

Щоб не морочитися з зануренням помідорів, наприклад, в окріп, зробіть хрестоподібний надріз на кожному овочі, потім поставте на 2 хвилини в мікрохвильову піч.

Простерилізувати банки  Цей лайфхак сподобається всім любителям домашніх заготовок. Вимиті банки, не витираючи, помістіть в мікрохвильовку і включіть прилад на повну потужність. 1,5-2 хвилини буде досить, щоб вода випарувалася, і банки стерилізуються. Як тільки місткості стануть повністю сухими, вимикайте прилад.

Зробити човники з лаваша  Закуски на святковому столі будуть виглядати ще смачніше, якщо подати їх ось в таких човниках. Приготуйте їх заздалегідь, вирізати з тонкого лаваша кружечки і підсушити в мікрохвильовці. Щоб надати кружечками вигнуту форму, скористайтеся чашкою або склянкою. Або ще простіше: замість лаваша використовуйте готові піти. 

Овочі на пару

Підготовлені (промиті і нарізані) овочі помістіть в місткість, посоліть, поперчіть і накрийте харчовою плівкою, придатною для використання в мікрохвильовій печі. Поставте туди посудину на 15-20 хвилин на слабку потужність.

І наостанок ще одна порада: якщо хочете, щоб приміщення швидко наповнилося приємним ароматом (ванілі, кориці або інших улюблених прянощів), насипте щіпку ароматної добавки на блюдце і включіть мікрохвильовку на 15 секунд. Спробуйте, ви здивуєтеся! І не забудьте поділитися враженнями з друзями.

Ви часто використовуєте мікрохвильову піч?

Напишіть нам в коментарях у Facebook!

I
Adblock
detector