Актриса, яка зіграла стареньку Розу в фільмі “Титанік”, в молодості була красунею

1 грудня 1997 року на великі екрани вийшов один з найулюбленіших глядачами фільм – «Титанік». Сьогодні він вважається ще й одним з кращих фільмів-катастроф за всю історію кінематографа.

Глядачі, ймовірно, пам’ятають, що історію кохання на кораблі розповіла вже літня Роза, роль якої виконала приголомшлива актриса Глорія Стюарт.

Акторська кар’єра Глорії Стюарт будувалася не тільки в кіно, але і в театрі. За 70 років роботи вона знялася в понад 100 фільмах і шоу. Найзнаменитішими в кар’єрі американської актриси стали ролі у фільмі «Людина-невидимка» (1933) і «Титанік». В останньому вона знялася вже в віці 87 років.

За роль Рози Дьюітт Бьюкейтер Глорія Стюарт була номінована на премію «Золотий глобус» і «Оскар», що зробило її найстаршою актрисою, яка була висунута на премію Американської кіноакадемії. Вона також отримала спеціальний приз Американської гільдії кіноакторів за «безмежну відданість кінематографу».

Пошепки

У 2005 році актрисі поставили діагноз «рак легені». Глорія намагалася не надавати недузі великого значення і продовжувала працювати на кінематографі. У червні 2010 року вона відзначила свій столітній ювілей. Через 3 місяці актриса померла від дихальної недостатності в своєму будинку.

Ви раніше бачили ці світлини?

Напишіть нам в коментарях у Facebook!

I
Adblock
detector