Мати прокинулася від гарчання собаки, таким чином тварина врятувала життя

Коли дивишся на сім’ю Наталл, то здається, що це звичайнісінька американська родина – чоловік, дружина, діти, собака. Але все набагато складніше – у хлопчика, сина подружжя Наталл, діагностовано цукровий діабет першого типу.

Цей дуже серйозний діагноз був поставлений хлопчикові, коли йому виповнилося лише два роки. З того дня стан здоров’я хлопчика постійно знаходиться на контролі у його батьків. Кожні кілька годин проводиться перевірка рівня цукру в крові дитини. Це дуже важливо, адже навіть незначне відхилення від норми може призвести до серйозних проблем, а в деяких випадках це стає причиною смерті хворої людини.

Допомагає їм в цьому чотириногий друг по кличці Джедай – пес, який став кращим другом хворого хлопчика. Собаку спеціально тренували для роботи з людьми, які страждають від діабету. Гострий нюх пса дозволяє йому блискавично визначати коливання рівня цукру в крові ураженого.

Джедай всюди супроводжує хлопчика: і вдома, і на ігровому майданчику, і навіть під час сну. Якщо собака відчуває, що здоров’ю дитини загрожує небезпека, вона реагує в лічені секунди.

Пошепки

Так, наприклад, сталося зовсім недавно: вночі, коли вся сім’я безтурботно перебувала в царстві Морфея, Джедай підняв справжній переполох. Мати хлопчика прокинулася від того, що пес з гучним гарчанням пронісся по ній. Сонна жінка не надала поведінці тварини на особливу увагу і просто відкинула його, наказавши заспокоїтися. Проте пес не послухався і знову застрибнув на ліжко своєї господині. У цей момент жінка усвідомила, що сталося щось недобре. Батько хлопчика прокинувся, і подружжя разом пішли перевірити, чи все в порядку з їх малюком.

Опинившись в спальні безтурботно сплячого хлопчика, батьки обімліли: рівень цукру в його крові, який не повинен був падати нижче 70, досягнув 57 поділок.

Малюкові тут же ввели ін’єкцію, яка врятувала йому життя. Однак справжнім рятівником в цій ситуації виявився Джедай, який не тільки відчув небезпеку, а й зумів про неї правильно повідомити.

Що думаєте?

Напишіть нам в коментарях у Facebook!

I
Adblock
detector