9 кулінарних прийомів, про які ви ще не знали

Якою би талановитою господинею ви не були, час від часу приготування їжі за звичними рецептами набридає, і хочеться різноманітності. А трапляється й так, що багато років готуються за однією технологією страви, незважаючи на непоганий смак і загальне схвалення домашніх, все ж залишають відчуття незавершеності або неідеального смаку.

Хочете домогтися більшого, щоб кожна приготована вами страва ставала справжнім невеликим шедевром, який задовольнить не тільки смаки домочадців, а й їх естетичні відчуття? Тоді скористайтеся дев’ятьма наведеними нижче порадами від шеф-кухарів.

Отже, починаємо готувати!

1.  Сірий відтінок звареної цвітної капусти досить непривабливий, чи не так? Щоб овоч не втрачав під час теплової обробки природну привабливість, додайте у воду щіпку солі і трохи молока.

2.  Сіль – взагалі чудовий засіб, крім основної функції допомагає яскравіше проявитися смаковим нюансам каш на молоці, солодких пирогів, тортів і кексів, а також натуральної кави. Додайте всього кілька кристаликів – і насолоджуйтеся новим смаком!

3.  Любите коктейлі з льодом, не має значення, безалкогольні або з додаванням спиртного? Спробуйте замінити кубики води попередньо замороженим виноградом: ягоди, які відтають потроху, подарують кожному напою чудовий аромат і незвичайний смак.

4.  Погодьтеся, розсипчаста гречана або рисова каша виглядає набагато привабливіше. Щоб запобігти злипання крупинок, відразу після варіння потрібно позбутися від надлишку води в продукті. Для цього достатньо накрити каструлю рушником або будь-якою тканиною, яка добре вбирає, поверх покласти кришку і залишити так на 12-15 хвилин.

5.  Сік лимона або лайма корисний і, в складі різних коктейлів, смачний. Щоб невеликий фрукт віддавав максимум соку, перед вижимання потримайте його деякий час в гарячій воді або секунд 10-15 розігрівайте в мікрохвильовій печі при середній потужності.

Пошепки

6.  Подобається експериментувати з випічкою? Наступна хитрість дасть вам більше свободи творчості. Для ідеального торта не потрібно точного рецепта, досить запам’ятати співвідношення інгредієнтів: порівну цукру і борошна, а яєць по вазі стільки ж, скільки вершкового масла. Спечіть свій кращий торт і прикрасьте його, як захочете!

7.  Щоб поліпшити смак борщу і зберегти природний колір овочів, обсмажуючи їх, додайте на сковорідку трохи цукру і пару крапель оцтової кислоти.

8.  Якщо хочете зробити солоні огірочки ще більш хрусткими і додати їм ніжного аромату, роздобудьте перед засоленням листя амаранту (щириці) і додайте по одному в кожну банку. Смак зміниться кардинально!

9.  Часто під час готування вершкове масло, яке тане на сковороді, набуває бурого кольору. Уникнути цього допоможе звичайна рослинна олія.  Змастіть нею поверхню посуду перед тим, як включити вогонь.

Застосовуйте наші рецепти, пробуйте нове – і близькі будуть вам вдячні!

Знали ці правила?

Напишіть нам в коментарях у Facebook!

I
Adblock
detector