Істина проста: хороші дружини виходять тільки з нещасливих жінок

Один з провідних психологів на пострадянському просторі Михайло Лабковський прославився не стільки завдяки талантам, скільки завдяки цинізму і прямолінійності. Напевно тому його радіоефіри користуються такою популярністю, а книги розходяться рекордними тиражами.

Одним з найвідоміших матеріалів психолога вважається текст про те, що хороші дружини виходять тільки з нещасливих жінок.

Щаслива жінка – погана дружина

Хороші дружини виходять тільки з нещасних жінок. Ну, з жінок, серце яких сковано льодом відчуття, що НЕ СКЛАЛОСЯ. Неважливо, що саме, але – не склалося, не вдалося, не вийшло, звалилося. Спостереження багаторічні показали, що щаслива жінка безтурботна і безладна. Вона з подивом відкриває порожню шафу в надії знайти чисту постільну білизну, потім з не меншим здивуванням натикається на купу білизни у ванній, упирається в стелю. І їй смішно при цьому.

У будинку у неї вічно веселий хаос, на столі перекинута чашка випитої кави, книга, купа якихось штучок, їй необхідних які підсилюють безлад, зі стільця звисає панчоха з мереживним верхом непристойного кольору (другий загублено назавжди, але перший буде його чекати вічно, тут же, до моменту знаходження першого випадково, при діставанні важливих документів з крихітної бездонної сумочки, на очах начальника).

У будинку щасливої жінки ніколи немає запасів – ні продуктових, ні грошових – і супутник життя відчуває себе дуже потрібним і значним, добуваючи все це і розуміючи, що без нього вона, ніжна і дивовижна, сміхотлива і кучерява, просто пропаде. Він миє, пере, прасує, заробляє і абсолютно щасливий, тому що ніхто його не примушує і немає внутрішнього розпорядку. Вона не стежить за ним і не хронометрує, тому він трясеться над нею і страшно ревнує, хоча вона практично весь час ходить по квартирі в піжамі рожевого кольору і мало куди виходить. Готує вона швидко і смачно, але без фанатизму, і – тому теж – чоловік у неї, як правило, здоровий і бадьорий, сухорлявий і гарячими очима.  Всі говорять про неї, що вона погана дружина.

Пошепки

При гарній дружині-господині все як в армії. У будинку чистота. У шафах все по ранжиру, пошарово. У антресолях річний запас круп на випадок ядерної війни. У коморі наварено і вбито за роки зберігання неабияк ягід, грибів та іншої краси. На лоджії жахливий жбан квашеної капусти і похмурий на вигляд, але заспокійливий за призначенням мішок з картоплею.

Грошики вона вміє збирати, і вони завжди у неї є в схованці. Вона безперервно миє-гладить з таким фанатизмом, що мимоволі здається, що це комусь на зло або щоб забутися. Чоловіка годують багато, жирно і гостро, тому що закручені в банки огірки повинен же хтось з’їсти. При цьому чоловік млявий, жирнуватий і начисто позбавлений  ініціативи. Жовчного він позбавляється шляхом лапароскопії ще до 40. Часто в такому середовищі чоловік не виживає, як мікроб в дистильованій воді. Або втікає, як тарган з дуже чистої кухні, якщо ще може рухатися. Вона дотримує чоловіка, як охоронець, шарудить його записниками і ідентифікує волоски, зняті з його піджака. У такої НЕ забалуєш! І правильно – чоловік як дитина, вічно тягне в рот всяку гидоту. І зачіска у неї завжди під назвою «головка в порядку», а застати її в піжамі не зможе навіть нічна повінь або пожежа. Всі говорять, що вона ВІДМІННА дружина і господиня.

До чого це? Ось останнім часом я стала помічати у моєї подруги риси доброї жінки і господині. Вперше в житті випрала САМА постільну білизну і вперше попрасувала її, склавши тортом «Наполеон» в шафі, чому той неабияк здивувався і якось осів, крякнувши … Наквасила жбан капусти. І ходить цілий день по дому, шукаючи порошинки і ловлячи в дзеркалі відображення не свого обличчя зі зсунутими бровами, складеними курячими губами і звірячим виразом. Працює по дому!  Чоловік лякається і не знає, як себе вести … Ходить мало не плачучи, а днями він їй з надривом вимовив: «Ти мене не любиш, я тобі не потрібен!» Над нею спостерігається деяке світіння на зразок німба, а на лобі проявляється напис “Хороша дружина”.

Хіба ж це не істина?

Напишіть нам в коментарях у Facebook!

I
Adblock
detector