Ніколи б не подумала: 14 цікавих фактів про роботу акушерок

Ми багато знаємо про пологи і народження, але мало про людей, які присутні при таїнстві появи нового життя на світ. Ми вибрали 14 секретів про цю цікаву професію і вирішили розповісти про них своїм читачками.

1. Нас дратує, що деякі люди вважають нашу роботу незначною: мовляв, ми просто тримаємо породіллю за руку, а більше нічого особливого не робимо. Це зовсім не так, адже ми кваліфіковані медичні працівники, нам доводиться ставити крапельниці, брати кров, зашивати людські тканини в найбільш інтимних місцях. Ну і так, звичайно, ми надаємо психологічну підтримку тоді, коли вона необхідна.

2. Чудо народження ніколи не приїдається. Це так здорово – бути першою людиною, яка приймає в свої руки нове життя, допомагаючи йому розпочатися.

3. Бачити, як народжуються батьки, теж дивно і цікаво. Ми спостерігаємо за тим, як двоє людей немов перероджуються. Це по-справжньому цінне.

4. А який прекрасний перший погляд мами на свою дитину! Ця зустріч очей, яка народжує любов і моментально встановлює незвичайний зв’язок між матір’ю і її дитиною. Ми багато бачимо на роботі, але все одно самі хочемо стати мамами: ми теж хочемо пережити цей момент, першу зустріч з рідним малюком.

5. Почуття відповідальності та страх за це тендітне маленьке життя величезні! Навіть маючи великий досвід роботи і високу кваліфікацію, неможливо позбутися думки про те, що в наших руках життя багатьох людей.

6. Ми вважаємо, що всі діти милі і красиві. І коли молоді мами запитують нас: «Правда, він чудовий?», Ми відповідаємо: «Так», тому що так воно і є. Всі діти народжуються різними, але всі вони чудові.

7. Багато породіль страшенно бояться випорожнитися під час пологів. Іноді страх такий сильний, що жінка просто не може нормально тужитися і процес пологів сильно затягується. Так ось, знайте: нам абсолютно немає до цього ніякого діла, ми звикли до всього, і це просто частина нашої роботи (і вашого життя).

Пошепки

8. Жінки під час пологів часто кричать, матюкаються, погрожують нам і пред’являють претензії. В цілому це нормально до тих пір, поки майбутні батьки (в тому числі і чоловіки) не починають поводитися агресивно і розпускати руки, що трапляється набагато частіше, ніж ви могли б подумати. Та й взагалі деякі тати бувають вельми неприємними типами: не роблять дружинам підтримки, ходять колами, роблять селфі або грають в ігри на телефоні.

9. Ми встановлюємо з людьми довірчі відносини в короткий проміжок часу. Ми розуміємо, що породіллі нас потребують, і ми знаємо, як для них важливо, щоб в такий складний і великий день їм була надана всебічна допомога і підтримка. І робимо все, що в наших силах, навіть якщо доводиться розриватися між дюжиною жінок, які народжують.

10. Передчасні пологи – це завжди виклик. Часто нам доводиться заспокоювати і налаштовувати жінок настільки позитивно, наскільки це можливо, тому що від їх сприйняття ситуації буде залежати, чи благополучно пройдуть пологи. Найчастіше для малюків все закінчується добре, але цю думку ще потрібно донести до жінки в паніці.

11. Найбільше роботи у нас в вересні. У перший осінній місяць народжуються діти, яких батьки зробили в новорічні канікули, і їх дуже і дуже багато.

12. На жаль, не всі пологи завершуються благополучно. Іноді діти народжуються мертвими, а іноді (наприклад, якщо малюк народився з героїновою залежністю) їх доводиться забирати у батьків, тому що ці люди не годяться для такої відповідальної справи, як виховання і турбота про дітей.

13. Ми працюємо змінами по 9 або 12 годин відповідно до графіку чергувань, який не дозволяє запланувати вихідний на важливу для нас дату. Ну і взагалі, ми рідко йдемо з роботи відразу після закінчення зміни: навіть якщо всі пологи прийняті, залишається ще багато паперової роботи і писанини, так що робочий день цілком може тривати 14 годин, під час яких немає коли попити води або просто посидіти п’ять хвилин. Тому ми вічно виснажені і голодні.

14. Ми часто плачемо. Іноді від радості, іноді від утоми, а іноді просто від неспокою, страху або спустошеності. Ніхто не говорив, що робота акушерки так вже проста, але і мало хто знає, наскільки це насправді важко. Але ми завжди з радістю повертаємося на роботу.

Що думаєте?

Напишіть нам в коментарях у Facebook!

I
Adblock
detector