Стоматолог розповідає про людей, які вибрали дорогий телефон замість лікування

Привіт. Спочатку я хотів показати вам підбірку веселих картинок, а потім я придумав дещо цікавіше.

Справа ось в чому: моя робота – це приватна стоматологічна галузь з ціновою категорією «трохи вище середнього». Звертаються до нас найрізноманітніші люди, але переважна більшість – це все-таки міцний середній клас з доходами вище середнього.

Люди різні. Є адекватні, готові до діалогу і прекрасно розуміють, куди і для чого вони прийшли. Є такі, які вимагають неможливих речей задарма, при цьому залишаються вкрай незадоволені і починають псувати нам репутацію скаргами в інтернеті. Є люди, які прийшли до нас з муніципальних установ – вони готові на все. Їх не лякає ні терміни робіт, ні їх вартість – таким пацієнтам завжди йдеш назустріч: де знижку побільше поставиш, а де і якісь маніпуляції в рахунок не включиш. 

А є зовсім окрема категорія пацієнтів, які практично завжди не задоволені.

Міркувати про те, що іграшки стають пріоритетнішими за власне здоров’я – справа марна. Кожен сам за себе відповідає. А тому – подивіться, будь ласка, на власників моделі «iPhone 11 128 Gb”, вартість якої дорого коштує.

Отже, поїхали.

Антон. 29 років.За наданою інформацією, працює перекладачем в посольстві. Як йому це вдається з таким запахом з рота – для мене загадка.

Кирило. 34 роки. За наданою інформацією, працює директором філії великої торговельної компанії (назву вказати не можу). Дізнався вартість робіт – обурився, зажадав чуда і безкоштовно, після чого пішов, грюкнувши дверима, обматюкавши на прощання ні в чому не винну дівчину-адміністратора.

Дарина. 26 років. За наданою інформацією працює начальником відділу в банківській сфері. Звернулася до нас зі скаргами на неприємний запах з рота, бажанням зробити професійну чистку зубів і скласти план лікування. Після проведеної процедури було запропоновано зробити оглядовий знімок і, спираючись на нього, скласти план робіт. Почувши те, що у неї є щось крім «маленького карієсу десь внизу» і що план робіт охоплює серйозне лікування зубів (переліковування каналів, заміну «мостів» і протезування в перспективі), були зроблені великі і круглі очі, сказала, що у неї все відмінно і взагалі її в поліклініці запевнили, що зуби ідеальні. Загалом, я залишився крайнім і отримав персональну скаргу на сайті.

А на десерт – ось такий ось епічний випадок.

Пошепки

Юлія. 24 роки. За наданою інформацією працює начальником відділу логістики в серйозній кур’єрській службі. Прийшла зробити чистку. Сказати що я прозрів – це нічого не сказати. Такого  в роті у такої молодої дівчини я не бачив – ну, не те щоб ніколи, але за останні років десять точно.

Вичистили, що змогли. Добре, що  Юлія виявилася тямущою і адекватною, і навіть запланувала об’ємні роботи з імплантації.

У процесі роботи були проліковані  зубки – і заплановані роботи з імплантації. За день до призначеного терміну операції, Юлія повідомляє, що … «взяла айфон в кредит і грошей зараз немає». Гасне світло. Завіса.

Зрештою, вона зрозуміла що з щербинами в роті їй на роботі не дуже комфортно – і в кредит були включені роботи з «відновлення естетики». І ось уже майже рік пройшов – а Юлія так і не з’явилася на заплановану імплантацію. Дуже хочеться вірити, що вона звернулася до інших фахівців і вирішила стоматологічні проблеми, а не залишила так, як є, бо в 24 роки мати таке…

І  хочеться показати вам ось таке:

Це зубки однієї дуже популярної телеведучої нашого міста. Ім’я вказувати не буду. На момент виконання рентгенограми дівчині було 26 років, вона регулярно звертається до нас на «профчистки» і лікування. У неї все добре. 

На цьому, мабуть, закінчу. Лише додам від себе, що  не розумію людей, які віддають перевагу понтам, часто забуваючи про власне здоров’я. Справа не тільки в стоматології – річ в ставленні до свого здоров’я в цілому. Одного разу я наберуся сміливості і видам  пост про те, які бувають батьки наших найменших пацієнтів і їхні пріоритети між понтами і дітьми.

Але це вже зовсім інша і дуже погана історія.

Що Ви думаєте з цього приводу?

Напишіть нам в коментарях у Facebook!

admin
Adblock
detector