Найсмачніший рецепт солоних огірочків, яким я користуюся вже 10 років

Цей рецепт мені розповіла бабуся-травниця, до якої я часто їздила в гості. До того моменту, я вважала, що солені огірки це минуле століття – несмачні, водянисті, м’які. Але ці зовсім інші. Я багато де побувала і перепробувала багато консервацій, але смачніших огірочків я ще не їла.

Я- вегетаріанка і свіжі овочі взимку для мене дуже важливі, тим більше свої! Рецепт простий, результат – супер! Секрет – солона вода! Отже, починаємо!

Зрізаємо кінчиків огірків і занурюємо їх у відро з солоною водою на 12 годин (3 повні столові ложки солі на 1 літр води). Потім в простерилізовані (я роблю це на пару) банки (в мене 3-літрові) на дно закладаємо: хрін, повний невеликий лист з ніжкою, 4-5 порічкових листа, 3 листа вишні, 2 головки кропу + 6-8 частинок порізаного часнику (бо порізаний часник виділяє більше ефірної олії!).

Пошепки

Огірочки складаємо щільно  і зверху знову кладемо 5-6 смородинових листочків, 2 парасольки кропу, 1 лист дуба, 6-8 порізаних шматочків часнику і за бажанням можна додати трохи базиліку і тархуну.

Заливаємо водою (на 1 літр-2 повні ст. ложки солі).  Залишаємо на 1-2 доби, потім зливаємо запашний настояний розсіл в чайник, кип’ятимо і заливаємо назад в банки! Секрет в первинному вимочуванні огірків в солі, тому що сіль не дає воді розм’якшити огірки, перекриваючи доступ і консервуючи проходи.

Спробуйте, це дійсно смачно!

Напишіть нам в коментарях у Facebook!

Julia
Adblock
detector