“Пташине молоко”, яке можна різати ножем! Без желатину

“Пташине молоко”” вже давно став улюбленим десертом багатьох любителів солодощів.

Спершу це були польські ванільні цукерки, а з 1978 року за їх рецептом почали готувати пишні торти. Зараз можна знайти безліч варіацій приготування цього десерту, але для вас ми підготували найпростіший варіант : ласощі “пташине молоко” в склянці. 

А для його приготування слід використовувати всім відомий згущувач агар-агар. Головне, чітко дотримуватися пропорцій та інструкції приготування і тоді у вас точно все вийде. 

Складові:

  • Сметана 400 г
  • Цукор 100 г
  • Агар-агар 1 ч. Л.
  • Чорний шоколад 100 г
  • Кокосова стружка 30 г

Приготування:

350 г сметани потрібно перемішати зі згущувачем агар-агаром, а потім все ретельно збити міксером. Всі інгредієнти повинні повністю розчинитися. Отриману суміш розлийте по  креманках лише на  2/3 їхньої місткості. Після цього всі креманки зі сметанною сумішшю слід помістити на пів години в холодильник. 

Пошепки

Розтопіть на водяній бані шоколад та змішайте з 50 г сметани. Варіть на повільному вогні та постійно помішуйте. Зніміть з вогню коли у вас утвориться суміш однорідного стану. 

Вийміть креманки з холодильника, а зверху все залийте шаром шоколаду. Потрібно шоколад злегка змішати з верхнім шаром застиглої сметани. Потім все присипати кокосовою стружкою, або чимось іншим за бажанням.

А ви думали, що “пташине молоко” можна так легко приготувати? Цей ніжній та смачний десерт стане вашим улюбленим вже після першого приготування. Якщо ви хочете отримати рідкішу консистенцію солодощів, то замість сметани використовуйте глазур.

Смачного!

Ви готуєте десерти в креманках? 

Напишіть нам в коментарях у Facebook!

U2
Adblock
detector