Ось 4 звички Ейнштейна, які зроблять вас мудрішими і впевненішими в собі

Сьогодні ми ділимося з вами дуже корисною інформацією.

Хочете бути розумними, розвиватися, але не маєте часу на читання книг та перегляд документальних фільмів? Тоді ці поради для вас. Сьогодні ми вам розповімо про 4 основні звички життя, які використовував ще Айнштайн. Вони допоможуть покращити вашу обізнаність та інтелект, а ще подарують мозку нові можливості. 

1. Навчайтеся чомусь кардинально новому

Не завжди процес навчання закінчується тим, що ми дійсно навчаємося і отримуємо нові знання. Людина може читати книгу, яка має стосунок її професійної діяльності, або ж подорожувати знайомими стежками – все це не розширює наш світогляд.

Потрібно щодня навчатися чомусь кардинально новому й не боятися виходити зі своєї зони комфорту. Якщо ви читали завжди лише як стати успішними, багатими та щасливими, то спробуйте прочитати детективний роман – повірте, ви отримаєте значно більше корисної інформації, а головне – нової.

2. Сміливо запитуйте.

Не бійтеся бути допитливими, адже від людей можна отримати більше цікавої інформації. Питайтеся в інших, коли щось не знаєте, коли вам щось цікаво. Все навколо звичне і нудне, поки ви не почнете занурюватися в саму суть, навчіться копати глибше.

Задавайте ті питання, які вам точно цікаві і уважно слухайте відповідь.

3. Повне занурення.

Згадалося слова Чак Палагнюк:

«Люди не слухають, вони просто чекають своєї черги, щоб поговорити».

Пошепки

Спробуйте активне слухання, адже потрібно вміти слухати свого співрозмовника. Людині потрібно відчувати себе почутою.

Не перебивайте співрозмовника, не коментуйте, не критикуйте та не порівнюйте зі своїм життям. Дайте співрозмовнику завершити свою думку, адже не можна перебивати монолог. Таку стратегію слід застосовувати всюди: і під час політичної промови,  і тоді, коли ваша дитина розповідає про свій день у школі. Так ви демонструєте свою повагу. 

Чим більше ми слухаємо, тим більш відкритим стає наш розум.

4. Активне спостереження.

Навчіться бачити деталі. Навколо нас стільки дивних та цікавих речей, які ми просто не бачимо через те, що спостерігаємо за світом пасивно. Ми занурені в себе та у свій внутрішній світ. А інколи потрібно звертати увагу на дрібниці, аналізувати та робити висновки. Спостерігати за своєю реакцію на зовнішні подразники і краще пізнавати себе.

«Живи так, як ніби ти помреш завтра. Вчися так, як ніби повинен жити вічно»

– говорив Махатма Ганді.

Тому не припиняйте навчатися чомусь новому, а ці звички допоможуть вам в цьому.

А вам була корисною ця інформація?

Напишіть нам в коментарях у Facebook!

U2
Adblock
detector