Більше не купую сир в магазині, бо можу зробити його самотужки!

Якщо ви любите вироби з молока, то цей рецепт точно стане вам у пригоді. Особисто я люблю смакувати різновидами сиру. Мені постійно хочеться спробувати щось нове, але не завжди мені це дозволяють кошти. Тож доводиться імпровізувати. Зараз я маю добрий десяток улюблених сирних рецептів, серед яких навіть власноруч приготовлений.  Повірте, домашній сир вирізняється особливим смаком. Та й готувати його не так важко, як здається.

Це безпрограшний варіант як для звичайного перекусу, так  і для святкової нарізки. А за ціною ж виходить навіть у 2,5 рази дешевше, ніж за магазинний. Загалом, плюсів багато. Спробуйте і ви!

Інгредієнти:

Молоко – 1 л.
Сіль – 1 ч. л.
Вершкове масло – 15 г.
Твердий сир – 200 г.
Кукурудзяний крохмаль – 6 ст. л.

Приготування:

  1. Вилийте молоко в каструлю та починайте нагрівати на середньому вогні.

  1. Тепер додаємо до молока сіль та олію. Помішуючи суміш, варимо її на повільному вогні, доки всі інгредієнти цілком не розчиняться. Опісля натираємо сир і половину відправляємо в каструлю. 

Пошепки

  1. Тепер всипте туди кукурудзяний крохмаль і ретельно перемішайте. Варіть молочно-сирну суміш до однорідності.

  1. В кінці додаємо сир, який залишився. Тримаємо вариво на вогні до повного загусання. Вкінці у вас має вийти маса, схожа на рідке тісто. Тепер сир потрібно перелити в будь-яку вільну упаковку. Я зазвичай використовую ті, що з-під молока чи купованого сиру. Для зручності зрізаю верхівку.
  2. Форму із домашнім виробом ставимо в холодильник на 4–6 годин.
  3. Готово!

Домашній смаколик виходить досить щільним, а смак дивує солодкуватістю. Далі ви можете їсти його просто так або додавати у страви. Готової порції мені вистачає надовго. 

Усім рекомендую спробувати!

Готували колись такий домашній сир?

Готові спробувати?

Напишіть нам в коментарях у Facebook!

Ivanna
Adblock
detector