Забула про свої болячки, відколи почала пити чай з імбиру – тепер лікуюся тільки так!

Сьогодні поговоримо про імбир. Напевне, ви одразу ж асоціюєте його із чаєм та схудненням, але це далеко не всі методи його використання та корисні властивості.

Почати і справді можна з ароматного напою, який допомагає при застуді. Тож не дивно, що на початку пандемії імбир та лимон розкуповували першими. Причиною стали корисні властивості обох продуктів. Одначе, це чи не єдиний випадок, коли люди і справді згадали про цей диво-засіб. Бо ж регулярно ми його точно не вживаємо. А дарма.

У цьому й ховається весь секрет користі імбиру.

І, щоб побачити результати, варто внести його у свій щоденний раціон на постійній основі. Протриматися доведеться, як мінімум, місяць.

Один із непоганих варіантів – варити з імбиру напої, як ось чай, або навіть додавати в каву. У Китаї імбир нерідко додають у супи, соуси, салати та навіть у десерти. Тож це справді універсальний продукт.

Лікувальні властивості

Чому імбир такий корисний? Передусім у його складі міститься гінгерол. Це спеціальна речовина, що має протизапальну дію. Науково доведено, що гінгерол перешкоджає утворенню славнозвісного окисного стресу. Мовимо про процес, коли внаслідок накопичення вільних радикалів, зазнають шкоди здорові клітини. Тож завдяки імбиру клітини в нашому організмі стають стійкішими. 

Також на замітку цей продукт варто взяти людям з цукровим діабетом, адже він також знижує рівень цукру у крові.

Щодо славнозвісного ефекту схуднення. Так, він також властивий імбиру, бо той покращує апетит, кровообіг та, відповідно, метаболізм.

У імбирі містяться: кальцій, магній, залізо, вітамін С, калій, фосфор та натрій.

Пошепки

Коли варто вживати імбир

Рекомендуємо вживати імбир тим, хто страждає від проблем зі шлунком та частого відчуття нудоти.

Не варто нехтувати ними і вагітним жінкам. Тим, кому заважають захитування (морська хвороба) або людям, яким властиві стрибки тиску.

Імбир стимулює травлення, тому легко впорається із запорами. 

Медики радять вживати імбир людям, які мають проблеми із суглобами. Знімає він і менструальний біль, тож задумайтеся, перш ніж полізти в кишеню за анестетичними пігулками.

Пийте чашку імбирного чаю щодня і ваш імунітет стане міцнішим. Тим самим ви зможете вберегтися від застуд та вірусних захворювань.

Імбир добре бореться з бактеріями. Особливо тими, що існують в ротовій порожнині. Просто прожовуйте шматочок свіжого імбиру  щодня – і ваша посмішка стане на кілька тонів білішою. Також ви поліпшите пам’ять і швидкість мислення.

Згідно з дослідженнями лікарів, у людей, які додають до свого раціону імбир, значно краща пам’ять, більша здатність до навчання та швидша реакція.

Тож ви точно не прогадаєте, взявши за звичку вживати імбир на постійній основі.

Стаття містить інформаційний та ознайомлювальний характер і не може замінювати методи традиційної медицини та косметології. Цей матеріал не має науково доведеної лікувальної дії. Завжди консультуйтеся зі своїм лікарем з питань, що належать до стану вашого здоров’я.

А ви додаєте імбир до свого раціону?

Знали про його корисні властивості?

Напишіть нам в коментарях у Facebook!

Ivanna
Adblock
detector