Підбірка прикладів, з яким впораються тільки найкмітливіші

Чи було Вам колись цікаво, на якому рівні Ваші шкільні знання зараз? Чи має зараз значення те, як добре ви навчалися у закладах освіти колись?

Чи змогли б Ви розв’язати найпростіші математичні задачки або приклади? Чи пригадали б основні правила? 

Якщо замислювалися над цим хоча б раз, то можемо запропонувати Вам дізнатися, чи й досі ваш мозок перебуває в тонусі і здатен вирішити найелементарніші шкільні задачки?

Беріть у руки аркуш паперу з ручкою і гайда перевіряти!

Приклади

З першого погляду усі завдання здаються неймовірно простими. З усім тим у коментарях вони нерідко викликають бурю суперечок та дискусій.

Пошепки

Річ саме у різних відповідях, які отримують наші читачі. І хто ж з них має рацію, а хто помиляється? 

А як справи із розв’язанням прикладів у Вас? Уже впоралися з усіма 4?

Якщо так, тоді перевіримо Ваші відповіді. 

Відповіді

  1. Для розв’язку першого завдання Вам знадобиться одне шкільне правило. Стосується воно порядку виконання дій. Отож, спочатку ми виконуємо множення і ділення, а далі – додавання чи віднімання.

            6 – 2 * 0 + 2 / 2 = 6 – 0 + 1 = 7

  1. У цьому прикладі Ви повинні були отримати 104. Чому так? Тому, що спочатку ми множимо цифри 25 * 0 = 0. Далі знаходимо суму чисел, що залишилися.
  2. Для вирішення цього прикладу потрібно поділити розв’язок на частини: 3 + 3 * 3 / 3 – 3 = 3 + 9 / 3 – 3 = 3.  Після цього початковий приклад стане таким:(3/3)³ = 1³ = 1
  3. У цьому випадку спершу розбираємося з чисельником і виконуємо дію в дужках 8 – 6 = 2. Тоді 36 / 3 * 2 = 24. І насамкінець згадуємо про знаменник: 24 / 6 = 4.

А Ви впоралися з усіма завданнями? 

Напишіть нам в коментарях у Facebook!

Ivanna
Adblock
detector