10 корисних та дієвих способів розширити кухню без витратного ремонту

Багато квартир мають маленьку кухню.

Облаштувати такий простір вкрай важко, адже кухня має містити дуже багато предметів: холодильник, плиту, робочу поверхню. А ще потрібне місце для того, щоб стіл поставити. 

Для вас ми підготували деякі хитрощі, які допоможуть зробити кухню більш просторою та привабливою. 

Лайфхак для кухні

Більше світла

На кухні обов’язково має бути вікно – чим більше, тим краще, адже найкраще збільшує простір правильне освітлення. Окрім цього, використовуйте точкові світильники на шафах та стелях, які візуально розширять кухню.

Рейлінги та полки

Не обирайте громіздкі ящики та шафи. Вони мають недоречний вигляд на маленькій кухні. Спробуйте рейлінги – це спеціальні планки, на які можна повісити прилади першої необхідності.

Вбудована техніка

Плиту вмонтувати не так-то просто, а ось посудомийку або холодильник – цілком. Це заощадить багато місця і має гармонійний вигляд. Така охайна кухня буде дійсно просторішою, завдяки єдиному дизайну.

Ніяких дверей

Двері для кухні – спірне питання, але нескладно зійтися на тому, що якщо вона відкривається всередину, то теж займає місце. Думка про те, що двері захищають квартиру від запахів є хибною, адже запечена курка буде пахнути на всю квартиру в будь-якому випадку. 

Стримані тони

Мова не стільки про колір, скільки про однотонність. Візерунки найкраще підходять для великого простору, а в маленькій кухні це візуально краде простір.  Світлі кольори – вірний друг у квартирному питанні, коли хочеться її розширити. 

Пошепки

Навісні шафи

Там, де немає куди поставити шаф, можна його підвісити без шкоди для простору.

Висувні ящики

Висувні ящики є найкращим варіантом для малих приміщень, адже вони ідеально організовують простір.

Дві конфорки

Дуже рідко господині використовують всі чотири конфорки. Навіть для великої родини це рідкість, тому двохконфорна плита підійде більшості з нас. 

Акценти та елементи декору

Не усі приділяють увагу цьому пункту, але не робіть таку помилку. Декілька яскравих елементів повинні бути на кожній кухні. Це можуть бути лаконічна ваза, грифельні шпалери (дуже зручно для збереження рецептів і складання списку покупок) або навіть екстравагантний посуд.

Рулони замість штор

Штори є громіздкими, особливо, якщо йдеться про маленьку кухню. Краще оберіть рулонні штори або жалюзі. Їх легко очистити та й місця займають не багато. 

Як ви облаштовуєте кухонний простір?

Напишіть нам в коментарях у Facebook!

U2
Adblock
detector