Чистка пральної машини: просто та безпечно!!!

Пральна машина – життєво необхідний помічник.

Щоб уникнути частих поломок цього пристрою, необхідно приділяти увагу догляду. Якщо ви хочете, щоб вона прослужила максимально довго, проводьте очищення від накипу.

Чому в машині з’являється накип 

Основні три причини:

  1. Жорстка вода. У воді з-під крана  занадто багато мінералів і солей. Випаровуючись, вона залишає частки речовин, які накопичуються на приладі. 
  2. Порошок. Грязьові нашарування формують миючі засоби, що осідають на внутрішніх елементах. Мильна піна до кінця не вимивається, вода з неї випаровується, залишаючи наліт.
  3. Інтенсивні режими прання. Це також прискорює нашарування накипу.

Як очистити пральну машинку?

Ми для вас підготували простий спосіб очищення, який ефективно справляється з накипом.

Пошепки

Чистимо за допомогою лимонної кислоти

Лимонна кислота – один з найдешевших і дієвих методів. Повторювати таку процедуру варто раз в декілька місяців. Крім нальоту лимонна кислота прибирає неприємний запах і допомагає позбутися від цвілі, яка пробралася глибоко в барабан.

Візьміть від 60 до 200 грамів лимонної кислоти. Висипте або в барабан, або в відділення для прального порошку. Але головне не висипати кислоту в відсік для ополіскувача, будьте обережні.

Тепер закрийте машинку і знайдіть функцію з найвищою температурою. 60 градусів буде досить, але і 90 підійде. Увімкніть її, машинка буде «прати» півтори-дві години. За цей час наліт вступить в хімічну реакцію з лимонною кислотою і почне відвалюватися або розчинятися. 

Найголовніше, що цей засіб є абсолютно екологічним.

Ви проводите чистку пральної машини?

Напишіть нам в коментарях у Facebook!

U2
Adblock
detector