Сивина і її зафарбовування: основні поради від професіонала

До мене часто звертаються клієнти з цією проблемою.

На жаль, рано чи пізно у всіх з’являється сивина і часто клієнти звертаються до мене з цією проблемою.

Чому з’являється сивина?

Якщо говорити в загальному, то за колір волосся відповідає пігмент меланін, який виробляється в спеціальних клітинах – меланоцитах. Коли вироблення пігменту припиняється, і з’являється сивина. 

Фактори появи сивого волосся:

  • старіння
  • генетика
  • хвороби
  • стрес
  • дефіцит вітаміну B12
  • неправильне харчування
  • погана екологія

Чому сивина не зафарбовується?

В основному причиною такої неприємності є те, що майстер підбирає не той відтінок барвника. Потрібно обирати спеціальні окислювачі та фарби, які призначені саме для сивого волосся. Вони мають в кілька разів більше пігменту, тому краще виконують свою функцію. 

Щоб зафарбувати сивину я пропоную своїм клієнткам кілька варіантів: мелірування або повне освітлення, препігментація і фарбування. Звичайно ж завжди додаю барвники з нулями та коректори.

Пошепки

Якщо попеляста сивина складає 50-70% волосся, то при світлому фарбуванні ніколи не потрібно використовувати перламутровий і попелястий пігмент. Тоді потрібно фарбувати в теплі відтінки. Це за умови простого однотонного фарбування.

Чому ж деякі майстри пропонують затемнити корінь, навіть якщо ви блондинка?

Насправді темні барвники набагато краще зафарбовують сивину. Майстри не хочуть ризикувати, тому зразу пропонують такий варіант.

Пам’ятайте, що фарба з сивого волосся вимивається набагато швидше. Тому у свій догляд за волоссям варто включити пігментовані шампуні. Вони є і холодних, і теплих відтінків.

Ви стикалися з цією проблемою?

Напишіть нам в коментарях у Facebook!

U2
Adblock
detector