Як переконати дорослу доньку жити окремо

Дорослішання і переїзд від батьків є складним випробовуванням не лише для дітей.

Тоді батьки чекають на візити дітей й перетворюють це в справжнє свято. Правда, є й інші випадки. Дорослі діти не спішать жити окремо від батьків. Це справжнє випробовування для останніх.

В результаті відносини між найближчими людьми тільки погіршуються, але кожен з них боїться зробити перший крок, щоб все змінити в кращу сторону. 

Відносини з донькою

« Моїй доньці нещодавно виповнилося 29 років. Вона розлучилася з чоловіком та перебралася до мене з онуком. В мене однокімнатна квартира й нам не вистачає місця. Відносини з донькою лише ускладнилися: я привикла жити сама, а дочка часто злиться через те, що вимагаю в неї підтримувати порядок », – розповідає Ольга.

« Влітку я втекла від них на дачу. Але так і не вийшло побути наодинці – вона тут же з дитиною приїхала до мене. Перебралася назад в місто – і вона слідом. Побутові проблеми лежать повністю на мені. Дочка каже, що і так нічого не встигає … »

« Я їй натякаю на те, щоб вона шукала собі окреме житло, але всі такі розмови закінчуються сварками. Жити окремо не хоче, але я на старості літ хочу вже трішки спокою ».

«Я працюю на двох роботах, тому прийшовши додому, хочу відпочити в спокої, а не починати прибирати за донькою. Хіба це занадто багато? »

Пошепки

Можна з впевненістю сказати, що донька Ольги не вміє відповідати за власне життя. Можливо, в шлюбі цей недолік не був так помітний, але в житті після розлучення проявився із самої непривабливої ​​сторони.

Донька та онук – це дві безпорадні дитини. Якщо втікати від них, то ситуація не вирішиться, адже від цього донька не подорослішає в одну мить. Навчити дитину самостійності – це не проста праця.  

Напевно, Ольга боїться остаточно зіпсувати відносини з дочкою, а тому намагається згладжувати гострі кути. Але донька тоді вирішує, що можна залишати все, як є.

Психолог в такій ситуації порадив Ользі поставити чіткі умови та терміни доньці, не зважаючи на те, як вона на це відреагує. Батьки, звичайно, можуть допомагати власній дитині, але не розв’язувати повністю їхні проблеми.

Доросла дівчина сама повинна відповідати за своє життя, тим паче, якщо у неї є дитина. 

Ви повинні зрозуміти, що такою опікою ви робите гірше власним дітям. З часом ця проблема буде тільки погіршуватися. 

Що думаєте з цього приводу?

Напишіть нам в коментарях у Facebook!

U2
Adblock
detector