Людина, яка скаржиться, забирає від вас життєву енергію

Співчуття – це чудове вміння людини, правда, ним наділенні не всі.

Така особистість завжди підтримає, дасть слушну пораду, допоможе. Але інколи цим починають користуватися інші. Також буває таке, що після розмови з певною людиною, можна відчувати виснаження як емоційне, так і фізичне.

Усі ми стикаємося з проблемами. Вони оточують нас повсюди: на роботі, в особистому житті. Звичайно, ми можемо поділитися цим з іншими, але постійні скарги є вкрай шкідливими.

ВПЛИВ НЕГАТИВНОГО ЛЮДИНИ

Найчастіше ми скаржимося на проблеми, щоб відчути підтримку від інших. Але є такі люди, які своїми скаргами намагаються вимістити негатив. 

Такі люди часто називають інших байдужими та егоїстами, адже вони думають, що всі їм щось повинні. Вони намагаються вселити відчуття провини іншим. Не зважайте на це уваги, ви будете відчувати себе краще. Ви відчуєте прилив енергії та самоповаги. 

Чому не варто вислуховувати скарги

Люди, які часто скаржаться на своє життя, нічого не роблять для того, щоб його змінити. Їм подобається відчувати себе жертвою, якій усі щось повинні. В такій ролі легше використовувати оточення.

Ти ж намагаєшся вислухати, дати пораду, допомогти, але це не працює. Таку людину не зміниш – у неї власний світогляд. А ти лише будеш витрачати час та силу на те, щоб ощасливити скривдженого життям.

Пошепки

Негативні думки про власне життя найбільше знищують особистість. Якщо ти постійно живеш в такому середовищі, з кожним днем ситуація ставатиме гірше. Ти повинен самостійно розв’язувати власні проблеми. просто подумай, що в твоєму житті не так і як це можна виправити. 

негативний вплив іншої людини

Що відбувається з нами, коли ми постійно вислуховуємо скарги

Ми віддаємо енергію в нікуди. Ми хочемо допомогти, але розв’язання проблеми не приходить. Ми пробуємо знову, і знову і в результаті виснажуємося..

ПЕРШІ ОЗНАКИ ВИСНАЖЕННЯ

  1. Дисбаланс емоцій 
  2. Концентрація негативних думок
  3. Проблеми з концентрацією

ЩО МИ МОЖЕМО ЗРОБИТИ, ЩОБ НЕ ВИТРАЧАТИ СВОЮ ЕНЕРГІЮ

  1. Встановити і зберігати дистанцію. Такі люди часто починають ображатися, коли інші перестають слухати їхні скарги. Але якщо б кожен сидів, склавши руки, та постійно був незадоволений, то у світі б відбувався хаос.

  2. Поясніть людині, що вона сама має відповідати за власні проблеми. Ніхто, окрім неї, не змінить те, що відбувається навколо. Постарайтеся донести, що не така страшна проблема, як ставлення до неї неправильне.

  3. Ніколи не показуйте слабкість, оскільки людина почне вас використовувати. Часто люди скаржаться для того, щоб інші зробили за них певну роботу. 

    негативний вплив іншої людини

  4. Встановити межі. Попроси людину поважати твоє право на особистий простір, а також на вибір теми розмови. Ти можеш сказати, що не хочеш весь час розмовляти про «трагедії і біди».

А ви часто скаржитеся на життя?

Напишіть нам в коментарях у Facebook!

U2
Adblock
detector