«Щастя — всередині нас»: 20 уроків філософії оптимізму

Ми бажаємо досягти успіху в житті, тому завжди кудись спішимо. З таким поспіхом можна пропустити важливі моменти. Дуже важливо вміти це усвідомлювати.

20 уроків філософії оптимізму, які допоможуть вам прожити життя щасливо. 

1. Щастя — всередині нас

Ви станете щасливим лише після того, як досягнете гармонії всередині. Зрозумійте суть своєї мрії та віднайдіть сенс власного життя. Зрозумійте, що щастя не в матеріальних речах, а в людях. які вас оточують. 

2. Будьте вдячні за все

Навчіться дякувати Всесвіту за кожну хвилину перебування на Землі. Навіть хвилини нещастя несуть в собі певну місію, яка повинна чогось вас навчити та дарувати певний досвід. Будьте вдячні за все, що ви отримуєте від життя. 

3. Змініть сприйняття

Дивіться на різні ситуації з хорошої сторони. Ненависть, заздрість, гордість отруюють вашу душу зсередини. Жити стане простіше, якщо менше брати все до серця та не відчувати цих негативних емоцій. 

4. Неможливо бути хорошим для всіх

Намагатися сподобатися усім – погана ідея. Ви ніколи не будете ідеальними. Потрібно жити так, як вважаєш за потрібне. Якщо потурати кожному в його бажаннях, то можна втрати себе. 

5. Навколишній світ — дзеркало

Люди, які вас оточують – це ваше відображення. Зовнішній світ формується з ваших думок та поглядів. Зло притягує зло, пам’ятайте це.

6. Люди в нашому житті з’являються не випадково

Взагалі не можна вірити в співпадіння. Все що з нами не стається та кого б ми не зустрічали – все відбувається з певною метою. Люди з’являються та зникають. виконавши певну місію. 

7. Вірте в те, що Всесвіт вас не залишить

Ви не самотні на цій планеті. Всесвіт поруч з вами й завжди вас підтримує. Можливо, зустріч з правильною людиною лише попереду, просто навчіться довіряти власній долі та не робіть поспішних висновків.

8. Перестаньте брати все близько до серця

Образи та негативні емоції виникають через неправильне сприйняття. Якщо ставитися до усього надто серйозно, можна втратити віру в себе. Пам’ятайте, що в підсумку все буде добре. 

9. Природа — справжній лікар

Проводьте більше часу на вулиці. Прогулянки парком відновлять вашу душевну силу та наповнять енергією. Після такого проведення часу хороший настрій вам гарантовано. 

Пошепки

10. Образи завдають скривджені люди

Не відповідайте на заподіяні кривди. Як правило, їх наносять скривджені життям люди. Просто пошкодуйте таких людей і не приймайте їх негатив.

11. Навчіться дивитися правді в очі

Ми часто одягаємо рожеві окуляри, бо не хочемо вірити в щось погане. Це не завжди нас рятує, а навпаки лише погіршує ситуацію.Приймайте жорстку правду, тільки так ви зможете жити в реальному світі. Фантазії спотворюють дійсність та не дають нам жити на повну.  

12. Перфекціонізм робить вас нещасними

Ідеалів в світі не існує. Звичайно, прагнути вдосконалюватися потрібно завжди. Але не можна зациклюватися на певній ідеї, якої неможливо досягти.

13. Частіше дивіться навколо

Навколишній світ дивовижний у своїй красі і різноманітті. На жаль, ми рідко помічаємо неповторність навколо. 

14. Відзначайте свої перемоги. Навіть найменші успіхи

Справжнє щастя не в цілі, якої ви досягли. Воно в постійному русі до своєї мрії, і маленьких щоденних перемогах, що дозволяють підніматися все вище і вище. Святкуйте ці перемоги, адже саме з них складається справжнє щастя.

15. Навчіться прощати

Образи не дають нам з легкою душею йти вперед, жити повним життям і розвиватися. Вони тягнуть нас назад, змушуючи постійно озиратися і згадувати своїх кривдників. Навчіться прощати їх, і вам обов’язково стане легше на цьому шляху.

16. Ви унікальні і неповторні

Знайте собі ціну, адже таких як ви, більше немає. Живіть з цією думкою. Ваші думки та бажання мають повне право бути втіленні у життя. 

17. Чим більше ви віддаєте, тим більше отримуєте

Діліться тим, що маєте. Грошима, розумними думками, талантом, власним теплом. Всесвіт поверне вам в триразовому розмірі за вашу щедрість.

18. Ви самі собі гуру

Ви можете слухати поради інших, але думайте своєю головою. Візьміть на себе відповідальність за життя та робіть те, що зробить вас щасливим. 

19. Живіть справжнім

Навчіться насолоджуватися кожним моментом життя. Постійні думки про минуле чи майбутнє не дають нам жити тут та зараз. 

20. У кожного своє щастя

Кожна людина живе власним життям. Не потрібно інших копіювати чи заздрити. Що добре не іншим, не означає, що добре вам. 

Ви згідні з цими порадами?

Напишіть нам в коментарях у Facebook!

U2
Adblock
detector