Кінокритики склали список з 10 кращих фільмів останнього десятиліття, і перше місце виявилося цілком передбачуваним

250 критиків і режисерів назвали 5 своїх улюблених фільмів, знятих за останні 10 років. Грунтуючись на відповідях, організатори вибрали 75 фільмів, які були згадані найбільше. Половину цього списку було дуже легко передбачити, але деякі з них все ж здивували нас.

Ми проаналізували 10 фіналістів і виділили основні моменти, які роблять ці фільми відмінним варіантом для перегляду.

10. Всередині Люїна Дейвіса, 2014

Цей фільм дозволяє вам відчути, що значить бути людиною, яка не може знайти себе в цьому світі. Головний герой сповнений амбіцій, намагається бути хорошим виконавцем народної музики, але його мрія ні до чого не призводить. Це навіть не приносить йому достатньо грошей. Не схоже, що фільм занадто оригінальний, але не забувайте, що його знімали брати Коени. У фільмі ви побачите рудого кота майже в кожному кадрі, Джастіна Тімберлейка в ролі другого плану і незвичайне закінчення історії.

9. Розлучення Надера і Сімін, 2011

Багато критиків несподівано згадують іранський фільм «Розлучення Надера і Сімін», який отримав кілька нагород, включаючи «Оскар» за кращий фільм іноземною мовою. В основі сюжету лежить судова справа, в якій немає винних, тільки два чоловіка, які перебувають у важкій ситуації. Сильний сценарій і відмінна акторська гра дозволяють глядачам уявити себе на місці персонажів і зрозуміти, чи зможуть вони зберігати спокій в цій ситуації.

8. Примарна нитка, 2017

Головний герой Рейнольдс Вудкок — перфекціоніст, що пригнічує емоції всіх навколишніх. Для нього жінка — просто модель елегантних суконь, які він сам і робить. Він розлучається з жінкою просто тому, що вона кладе варення на тост таким способом, який йому не подобається. Але у нього з’являється нова муза з сильним жіночим характером, яка не живе відповідно до його правил. Спостерігати за цим гендерним зіткненням дійсно неймовірно!

7. Рома, 2018

Це дуже передбачуваний вибір. «Рома» Альфонсо Куарона отримав більше номінацій на Оскар, ніж будь-який інший фільм в цьому році. Цей чорно-білий фільм показує нам важке життя жінки в цьому світі. Незважаючи на те, що всі події відбулися в Мексиці в 70-х роках, історія в фільмі має зв’язок з сьогоденням. Люди, які цінують кінематографію, повинні бачити це.

6. Майстер, 2012

«Майстер» — складний психологічний фільм, що розповідає історію двох чоловіків: дивного месьє і людину, якій потрібен наставник. Останній — маргінальний чоловік, якого неможливо контролювати, але який хоче стати кращим, принаймні, для коханої жінки. Фільм досліджує глибоку філософію, що стоїть за важкими стосунками між учителем і учнем.

5. Соціальна мережа, 2010

Цей фільм заснований на реальній історії створення Facebook. Вона має деякі незначні зміни в порівнянні зі справжньою історією, але основи правильні. Ви побачите дивовижні успіхи творців і всі злети і падіння, які вони мали на своєму шляху. Цим фільмом може насолоджуватися будь-хто, від бізнесменів і програмістів до людей, які просто люблять захоплюючі історії.

4. Юність, 2014

Той факт, що виробництво тривало 12 років з одними і тими ж акторами, цей фільм заслуговує вашої уваги. Це дозволило творцям показати природні зміни зовнішності персонажів. Цей спосіб був використаний вперше в історії кіно. Фільм триває майже 3 години і розповідає історію складної сім’ї. Основна увага приділяється тому, як головний герой стає дорослим. Коли почалися зйомки, хлопчикові було 7 років, а до кінця роботи йому було 18. Цей фільм настільки реалістичний, що дозволяє нам відчувати, що ми особисто є його частиною.

3. Місячне світло, 2017

Багато людей пропустили цей фільм, хоча він отримав Оскар. У фільмі розглядаються важливі теми, такі як любов, дорослішання і те, що значить розуміти інших. В результаті ми отримали багатовимірну драму про формування особистості. Ось чому цей фільм отримав так багато номінацій і отримав так багато нагород.

У цьому списку фільм навіть перегнав хіт La La Land.

2. Древо життя, 2011

Цей фільм знайшов ідеальний баланс між біблійною байкою і драмою традиційної сім’ї. У ньому говориться як про повсякденні проблеми, так і про вічне існування, що стосується природи людей і Бога. Але експерти не тільки оцінили філософію фільму, а й зрозуміли його з візуальної точки зору, оскільки в ньому було багато красивих, природних пейзажів.

1. Божевільний Макс: Дорога люті, 2015

Трохи дивно бачити цей блокбастер серед списку дійсно драматичних фільмів. Але він цілком заслуговує свого місця: чверть опитаних вважають, що це найкращий фільм. Дорога люті велика у всіх аспектах. Навіть другорядні персонажі в ньому приголомшливі — вони виглядають так само чудово, як і сам Макс. Послідовність дій настільки неймовірна, що майже будь-який глядач відчуває прилив адреналіну після фільму, як ніби він втік або бився протягом 2 годин поспіль!

Загрузка ...

цікаво

Сообщить об опечатке