Людина і кішка. Які хвороби лікують вусаті «лікарі»

Згідно з легендами, людина приручила кота досить пізно. Однак, ця тваринка стала домашньою улюбленицею в багатьох сімей.

А кішки не тільки відповідають нам взаємністю, але і приносять чималу користь здоров’ю. Наприклад …

Зігрівають в холоди

Якщо ви часто страждаєте від холоду, зверніть увагу на котів. Особливо, породи без шерсті. У сфінкса температура тіла складає 42 градуси.

Рятують від інфаркту

Особливо корисні коти сердечникам чоловічої статі.

Пошепки

Вчені з США стверджують, що утримання кішки в будинку може знизити ризик виникнення інсультів та інфарктів у представників сильної статі на 20%. Це відбувається через те, що чоловіки отримують дуже багато позитивних емоцій під час спілкування з пухнастим другом. А ось на жінок кішки впливають не так сильно. 

Захищають від алергії

Наявність в будинку кішки захищає дитину від алергії в майбутньому. Адже якщо малюк контактує з котом з дитинства, його організм стає стійкішим до такого середовища. Це значно зменшує вірогідність появи алергії.

Зміцнюють кістки та лікують запалення

На думку фахівців, частота і вібрація котячого бурчання сприятливо позначаються на стані кісток. Кошача шерсть несе в собі заряд струму низької частоти, який також здатний лікувати запалення.

Продовжують життя

Вчені з Німеччини досліджували здоров’я понад 3000 людей похилого віку. Серед випробуваних були ті, хто тримав кішок, і ті, хто обходився без домашніх улюбленців. Виявилося, що перші в середньому живуть на 10,3 року довше, ніж ті, у кого кішок немає.

Ви любите кішок?

Напишіть нам в коментарях у Facebook!

U2
Adblock
detector