Дуже смачна домашня бринза – сподобається усім!

Сир виходить дійсно дуже смачний!

Довго вважалося, що бринза і її рецепт – це прерогатива виключно обраних господинь і їх кулінарних традицій. В наші дні сир бринза став неодмінною частиною раціону багатьох і ми не могли обійти стороною цей чудовий рецепт.

Пропонуємо приготувати бринзу в домашніх умовах. На просторах інтернету можна зустріти безліч рецептів приготування даного продукту, однак цей є найпростішим та найточнішим.

Такий сир люблять всі, практично без винятків. Він досить ніжний, м’який і приємний на смак. Його можна поєднувати з багатьма іншими продуктами. І головне – ніколи не зашкодить фігурі!

Рецепт

Інгредієнти:

Пошепки

  • молоко жирністю 3,2% – 1 л 
  • сметана жирністю 20% – 3 ст. л.
  • сік лимона – 2 ст. л.
  • вода – 200 мл
  • сіль – 1 ч. л.

Приготування:

  1. Влийте в каструлю молоко та проваріть. Додайте сметану та все ретельно перемішайте. Влийте лимонний сік, коли суміш почне згортатися. Після цього прогрівайте ще близько 1 хвилини.
  2. Друшляк застеліть марлею і вилийте суміш. Сироватку зцідіть.
  3. Загорніть майбутній сир в марлю і поставте під гніт на 1 годину. По закінченню часу наріжте кубиками.
  4. У воді розведіть сіль і залийте кубики сиру. Залиште на 30 хвилин. 

Смачного!

Бринзу можна вживати на сніданок, обід і вечерю. Як основну страву, закуску або навіть як десерт. Якщо є охота цей сир завжди можна доповнити якимось соусом або звичайним медом, можна додати свіжу зелень. І тоді сирний смак заграє іншими барвами!

Вам сподобався рецепт?

 

Напишіть нам в коментарях у Facebook!

U2
Adblock
detector